Een bewindvoerder regelt uw geldzaken als u dit door een medische of sociale beperking niet goed kunt. De bewindvoerder mag namens u een handtekening zetten
onder financiële stukken zoals een bankoverschrijving of belastingaangifte. Natuurlijk doet hij dit als
het mogelijk is in overleg met u. Maar de bewindvoerder neemt in uw belang ook zelf initiatief en
grijpt in als dat nodig is. Dit heet beschermingsbewind.
U kunt beschermingsbewind gewoon zelf aanvragen bij de kantonrechter, maar ook familieleden mogen het voor u aanvragen. Om beschermingsbewind aan te vragen moet u een verzoekschrift met een verklaring derden (arts, maatschappelijk werk etc.) indienen bij de kantonrechter. Dit kunt u zelf doen, maar wij zullen u daarbij helpen. Voordat u beschermingsbewind kunt aanvragen bij de kantonrechter, moet u eerst een bewindvoerder hebben gevonden. U kunt ons vragen om uw bewindvoerder te worden.
U moet de kosten van beschermingsbewind zelf betalen. Leeft u van een inkomen op bijstandsniveau, dan kunt u hiervoor bijzondere bijstand aanvragen. Ook dat doen wij namens u.
De kantonrechter bepaalt hoe lang uw bewindvoerder uw geldzaken mag regelen en wat hij voor u mag regelen. Meestal wordt de bewindvoering uitgesproken over al het geld en alle goederen die u hebt en voor onbepaalde tijd. Iedere 5 jaar dient de bewindvoerder verslag uit te brengen aan de kantonrechter over de voortgang
Wij komen op uw verzoek bij u langs voor een vrijblijvende kennismaking. Tijdens dit gesprek kijken wij samen met u naar uw situatie en de verwachtingen die u van ons hebt. Wij leggen onze werkwijze uit en beantwoorden uw vragen. Gezamenlijk behandelen we de hele aanvraagprocedure. Wij gaan samen met u naar de rechtbank toe als u opgeroepen wordt.
Voor een overzicht van de kosten : klik hier.
Wanneer u onder beschermingsbewind staat, houdt u zicht op uw eigen geldzaken. U ontvangt maandelijks de bankafschriften van uw beheer- en leefgeldrekening op uw woonadres. Verder zijn wij als bewindvoerder verplicht om jaarlijks verantwoording af te leggen aan de kantonrechter. Dit jaaroverzicht krijgt u ook.
Wij zijn telefonisch bereikbaar op maandag tot en met donderdag van 10.00 uur tot 12.00 uur.  Wanneer we niet in staat zijn de telefoon op te nemen, kunt u de voicemail inspreken, dan bellen we u binnen 2 werkdagen terug.
Nee. Een bewindvoerder beheert uw maandelijkse inkomsten en uitgaven. Bewindvoering is niet gericht op het oplossen van uw schulden. Wanneer u problematische schulden heeft, zal de bewindvoerder uiteraard u ondersteunen bij het vinden van een passende oplossing. Dit zou kunnen betekenen dat we u aanmelden voor een traject schuldhulpverlening. Tijdens ons kennismakingsgesprek zullen we u dit toelichten.
U moet

  • beschikken over een geldig identiteitsbewijs
  • ouder zijn dan 18 jaar.
  • een inkomen hebben ( kan ook uitkering zijn)