Ons kantoor voor bewindvoering Nijmegen is gespecialiseerd in beschermingsbewind.

Beschermingsbewind is bedoeld voor mensen die door verschillende redenen, tijdelijk of blijvend, niet in staat zijn om hun financiën te regelen. Beschermingsbewind is voor mensen vanaf 18 jaar.

Bewindvoering is een maatregel die is vastgesteld in de wet. In de wet is te lezen :
Indien een meerderjarige als gevolg van zijn lichamelijke of geestelijke toestand tijdelijk of duurzaam niet in staat is ten volle zijn vermogensrechtelijke belangen zelf behoorlijk waar te nemen, kan de kantonrechter een bewind instellen over één of meer van de goederen die hem als rechthebbende toehoren of zullen toebehoren.

Bij bewindvoering gaat het dus om de financiële belangen van een cliënt. Niet de persoon zelf, maar zijn eigendommen worden onder bewind gesteld. Dit houdt in dat deze persoon niet meer zelf mag beslissen over zijn bezittingen en rechten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het bezit van een huis en recht op loon of uitkering.

Wat staat er onder bewind?

Het is niet altijd nodig om alle goederen van iemand onder bewind te stellen. Soms is bewind over bepaalde goederen genoeg.

Bewindvoering Nijmegen

 

De bewindvoerder neemt alle beslissingen op financieel gebied. Natuurlijk doet hij dit als het mogelijk is in overleg met u. Maar de bewindvoerder neemt in uw belang ook zelf initiatief en grijpt in als dat nodig is.

Hoe lang duurt bewindvoering?

Bewindvoering wordt doorgaans voor onbepaalde tijd uitgesproken. Het bewind kan eindigen door een verzoek tot opheffing van de bewindvoering aan de kantonrechter. Dan moet het wel aannemelijk zijn dat u zelf weer volledig in staat bent om de financiën te beheren.

Persoonlijk en professioneel

Wij hechten veel waarde aan een goed contact met onze cliënten. Dus wanneer u ons belt, krijgt u ons persoonlijk aan de lijn.
Wij kennen uw dossier en doen er vanzelfsprekend alles aan om uw belangen zo goed mogelijk te behartigen.

Kwaliteit

Bij Holleman en Klaasse kunt u rekenen op kwaliteit en kennis.

Bewindvoering Nijmegen

Holleman en Klaasse – Kantoor Nijmegen

Wij zijn gevestigd in Nijmegen en zorgen al vanaf 2011 voor goed, transparant en betrouwbaar beheer van uw geldzaken. Vraag een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan om te kijken wat wij voor u kunnen betekenen:

Vraag een intakegesprek aan